FOTOGRAFIES

El bombardeig d'Alacant de 1938.

Es compleixen 74 anys del bombardeig d'Alacant per les tropes feixistes. És un dels episodis més cruents i més oblidats de la Guerra Civil Espanyola. Entre 300 i 500 civils van morir en aquell bombardeig del Mercat Central d'Alacant.
Durant la Guerra Civil Espanyola el grup 8  Stormo Bombardamento Veloce de l'aviació legionària italiana s'establi a Mallorca per ajudar Franco i assetjar les poblacions republicanes de la costa mediterrània. Alacant i la seua província estigueren durant tota la contesa en la zona republicana, motiu pel qual patiren un assetjament aeri constant d'aquest grup, conegut com l'Aviazione Legionaria delle Baleari.
A diferència dels grups de bombardeigs aeri del altres països que participaren en la guerra, els italians tenien la tradició de fer fotografies de les seues accions aèries amb objectius estratègics i militars. Aquestes fotografies es conserven en el Stato Maggiore Aeronautica - Ufficio Storico  a Roma i ens permeten documentar visualment els bombardeigs patits pels pobles de la província d'Alacant i la mateixa ciutat.
El primer bombardeig del qual es conserven fotografies fou el del 8 d'octubre de 1937 i el darrer atac fotografiat fou el del 25 de març de 1939, ambdós sobre el port d'Alacant. Entre aquestes dues dates hi ha més de 60 accions aèries de l'Aviazione Legionaria delle Baleari documentades fotogràficament que tingueren com a objectiu Alacant ciutat i diverses poblacions de la província: Dénia, Xàbia, La Vila Joiso, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig i Torrevella.
28 tones de bombes sobre Sant Vicent del Raspeig' mostra les fotografies de l'aviació italiana fets durant els raids aeris a la Guerra Civil
8 Stormo Bombardamento Veloce de l'aviació legionària italiana que des de Mallorca va ajudar Franco i assetjar les poblacions republicanes de la costa mediterrània.
vILAWEB