dimarts, 30 d’octubre del 2012

Himmler a Espanya, 1940

Heinrich Luitpold Himmler Visitant camps d'extermini en funcionament a Barcelona el 23 d'octubre de 1940
Quan Himmler va arribar a Barcelona feia vuit dies que el President Companys havia estat afusellat al Castell de Montjuïc.
Himmler polític de l'Alemanya Nazi i cap de les Schutzstaffel (SS) va ser un dels homes més poderosos de l'entorn de Hitler, juntament amb Hermann Göring i Joseph Goebbels.
Com a Reichsführer-SS, controlava totes les forces de policia i de seguretat del Reich, inclosa la temuda Gestapo.
El 1943 va passar a formar part del cabinet alemany com a ministre de l'Interior i, fugaçment, comandant dels Exèrcits del Rin durant el setge de Berlín.

Com a gestor dels camps de concentració, dels camps d'extermini i dels Einsatzgruppen (esquadrons de la mort), Himmler coordinà la matança metòdica de més de 6 milions de jueus, i d'entre 3 i 4 milions de polonesos, gitanos, comunistes, testimonis de Jehovà i d'aquells que els nazis consideraven indignes de viure, com els que tenien diverses malalties físiques o mentals o els homosexuals; a més de milers de presoners soviètics, molts dels quals van ser usats en l'experimentació.

Poc abans del final de la guerra, oferí la rendició als Aliats si no se'l jutjava. Després de ser arrestat per les forces britàniques, es va suïcidar abans que pogués ser interrogat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada